Vi samler statistik ved hjælp af cookies for at forbedre brugeroplevelsen

Vi begynder dog først, når du klikker dig videre til næste side.

Læs mere om cookies

"Vi skal finde løsninger sammen i dialog og tillidsfuldt samarbejde" - optakt til OK18

22-06-2017 Moderniseringsstyrelsen

Når overenskomsterne på det offentlige område skal forhandles i foråret 2018, sidder ministeren for offentlig innovation, Sophie Løhde, for bordenden på statens område.

Derfor var ministeren også til stede den 7. juni 2017, da DJØF inviterede til forhandlerkonference. I sin tale lagde ministeren vægt på, at det er et fælles ansvar at få aftalt et godt resultat.

Begge parter har en fælles interesse i at sikre gode overenskomstmæssige rammer til gavn for opgaveløsningen på de statslige arbejdspladser, og Sophie Løhde inviterede derfor Centralorganisationernes Fællesudvalg til samarbejde og dialog herom frem mod forhandlingerne i 2018.

Dialogen mellem Ministeren og parterne i de offentlige ansattes organisationer er i gang.

Ministeren brugte også noget af sin taletid på at tale om arbejdet med en reform af den offentlige sektor ud fra fire spor:

  • For det første, at medarbejderne i den offentlige sektor får mere tid til kerneopgaven.
  • For det andet at skabe bedre velfærd på tværs af sektorerne igennem en anden og klogere styring med større fokus på kvalitet og resultater - og mindre på processer.
  • For det tredje at sikre en mere tidssvarende offentlig sektor, hvor vi udnytter de nye teknologiske muligheder til at skabe mere smidige løsninger. 
  • Og sidst, men ikke mindst at understøtte god ledelse. For bedre ledelse skaber bedre velfærd og har betydning for de mere end 800.000 offentligt ansatte.